Press "Enter" to skip to content

5 кроків до охайного кухонного приміщення

На кухні важливий порядок, щоб все можна було швидко знайти та підтримувати в чистоті. І все ж це зазвичай кімната, в якій безлад і хаос панують найшвидше. Тому важливо розробити практичну систему організації кухні. Ось кілька порад та ідей, які допоможуть перетворити вашу кухню на красиве та функціональне робоче місце! Адже так хочеться, щоб привабливий та незвичний елітний посуд був завжди чистеньким, гарним та цілісним. Варто зазначити, що стан кухні та зовнішній вигляд посуду свідчить про душевний стан господині. І якщо вона щаслива, гарна та ментально здорова, то і її кухня також матиме неймовірно гарний вигляд. Багато цікавих фактів та матеріалів можна віднайти в інтернеті, а також на сайті Вілла Грація стосовно того, як самостійно вибрати якісний посуд. Але сьогодні ми пропонуємо в нашій інформативній статті знайти відповідь на питання « Як саме гарно та логічно створити робочий простір на кухні?»

Маленькі кухні особливо складні, коли йдеться про правильний порядок. Але ті ж проблеми часто виникають і на великих кухнях, оскільки більший простір зазвичай просто заповнений більшою кількістю приладів і посуду. Маленька чи велика кухня: за допомогою цих п’яти кроків ви можете створити базовий порядок на своїй кухні.

Прибирання: генеральне та повсякденне має особливе значення

З часом кухонні помічники та начиння накопичуються на кухні – зазвичай у вас набагато більше, ніж вам насправді потрібно. Або хто цього не знає: морожениця, засіб для видалення вишневих кісточок і форма для запікання ягняти на Великдень, які використовуються лише раз на рік. Подібно до того, як люди впорядковують гардероб і час від часу прибирають, час від часу прибирають і кухню. Те, що не потрібно, вже застаріло або замінено на щось нове, може піти! Ось кілька прикладів:

  • Бідони та тара без кришки або кришки без відповідного посуду
  • Прострочена їжа, яку дійсно більше не можна використовувати
  • Пошкоджені каструлі та сковорідки
  • Погано закривається застаріла тара для зберігання
  • Зайвий непотрібний посуд
  • Кухонна техніка, функції якої може взяти на себе ново придбаний кухонний комбайн
  • Кулінарні книги, в яких цікаві лише кілька рецептів (порада: просто скопіюйте їх і залиште в папку).

Гарне емпіричне правило: все, що не використовувалося протягом року, більше не потрібно (якщо це не сезонний кухонний гаджет). Речі, які ще можна використати, не повинні відразу потрапляти у смітник, а повинні бути подаровані або подаровані друзям і рідним.

Завжди тримайте робочу поверхню в чистоті!

Як випливає з назви, робоча поверхня – це місце для роботи. Однак він часто переповнений речами та обладнанням, які заважають готувати, і їх тимчасово прибирають туди-сюди. Ці речі займають місце і є пилозбірниками. Тому все, що не використовується щодня, має зникнути зі стільниці. Чи користуєтеся тостером щодня чи лише у вихідні? І навіть якщо він використовується протягом 20 хвилин щоранку, чи повинен він сидіти на робочій поверхні решту дня і займати цінний простір? Кавоварки та мікрохвильовки, навпаки, громіздкі пристрої, якими часто користуються більше одного разу на день, місце на стільниці для них має сенс.

Це стосується і стільниці, для якої наша модифікована приказка зверху підходить найкраще. Тому що стільниця – це плита, на якій виконується більшість підготовчих робіт до приготування або випічки. Тут ріжуть, очищають, розкачують тісто, змішують соуси чи нарізають м’ясо. Ці та інші завдання часто пов’язані з великою роботою та ще більшою кількістю бруду. Тоді стільниця швидко покривається плямами борошна, розбитим яйцем, плямами разлитого молока чи соусу, бризками заправки тощо. Якщо ви не хочете прибирати кухню відразу після їжі – це наша перша порада – вам слід прибирати стільницю під час приготування та готування – або завжди прибирати достатньо та прибирати кухню так, щоб залишки їжі збиралися та не залишайте плями на стільниці. Тож приберіть миски, упаковку та подібні кухонні відходи, поки кипить соус, заодно протріть стільницю – повірте, ви будете раді цій підготовчій роботі та всьому, що вам більше не доведеться робити після їжі.

Як почистити стільницю?

Як і для прибирання кухні загалом, те саме стосується стільниці: достатньо керованого запасу засобів для чищення. Те, що стосується всієї кухні, також стосується стільниці. Тож ви також можете покластися на старий добрий засіб для миття посуду, і в багатьох місцях і для багатьох типів бруду достатньо навіть чистої води. Тут діє правило: чим швидше ви видалите плями, тобто чим свіжі плями, тим більше шансів обійтися найпростішими очисними засобами. Просто візьміть губку, змочіть її, відіжміть і добре протріть стільницю. Тому вам не доведеться прибирати кухню на ситий шлунок після їжі.

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі