Press "Enter" to skip to content

Переваги та призначення апаратів шокового заморожування

Апарат шокової заморозки – це професійне холодильне обладнання, яке використовується на фабриках-кухнях та точках громадського харчування. Пристрій здатний за короткий проміжок часу охолодити та заморозити будь-який тип продукції без втрати ваги та смакових якостей.

Чим апарат шокової заморозки відрізняється від звичайної морозильної камери

Заморозка є дуже популярним процесом, який дає можливість зберегти цілісність продуктів та їхню придатність для вживання. Це свого роду «консервація», яка перешкоджає розмноженню бактерій та псуванню харчових продуктів.

Шокер морозилка є унікальним обладнанням для продуктових магазинів, їдалень та виробничих підприємств. Недосвідчені споживачі нерідко порівнюють агрегат із морозильною камерою, адже насправді обидва пристрої виконують аналогічні функції. Однак різниця очевидна:

  • час заморожування у шокері значно скорочується;
  • усередині продукції не формується великих крижаних кристалів, що руйнують структуру клітин;
  • зовнішній вигляд ягід, овочів та фруктів зберігається на 100%;
  • смакові якості та корисні властивості продуктів зберігаються.

Шокова заморозка допускає швидке охолодження продукції безпосередньо з печі або пароконвектомата, що є неприпустимим для звичайної морозилки.

Якщо Ви коли-небудь готували овочі після їх розморожування, то знаєте, що в процесі приготування вони стають непривабливими, а за підсумком і не такими смачними. Після шокової заморозки такої проблеми не буде, а розморожений продукт виглядатиме свіжим. Збережеться навіть аромат. Устаткування шокової заморозки купити можна в інтернет-магазині «ТоргОборуд». В асортименті компанії представлені найсучасніші моделі від провідних виробників світу.

Класифікація апаратів шокової заморозки

Шафи шокової заморозки бувають двох типів:

  1. Бласт-чілери – створені для швидкого охолодження напівфабрикатів, м’яса, риби, овочів та фруктів. Усього за 90 хвилин температура продукції буде знижена з +70°С до +3°С.
  2. Бласт-фризери – призначені не тільки для охолодження, а й для заморожування продукції. Процес займає близько 4 годин, після чого температура продуктів може бути знижена з +70°С до -18°C.

Відмінними рисами шокерів є такі технічні параметри:

  • об’єм камери;
  • кількість рівнів;
  • відстань між рівнями;
  • розмір деко;
  • номінальна потужність.

Дуже популярні моделі на 10-20 рівнів, що дають змогу заморожувати понад 30 кг продукції за раз. Такі агрегати застосовуються на виробництві вареників, пельменів та інших напівфабрикатів.

Всередині камери найчастіше розташовуються плоскі деко з нержавіючої сталі, але іноді замість них використовуються гастроємності стандартних розмірів.

Для рівномірного розподілу холоду усередині камери працює вентилятор. У процесі охолодження продукція не обвітрюється і не сохне, що також є важливою перевагою.

За якими критеріями вибрати шокер-морозилку

Насамперед необхідно визначитися у кількості продукції та її особливостях. Для масштабних виробничих підприємств краще вибирати високопродуктивні моделі з великою кількістю рівнів.

Спосіб управління пристроєм може бути електронним, сенсорним чи механічним. Орієнтуйтесь на власні переваги і вибирайте зручну модель.

Матеріал обладнання повинен бути зносостійким та практичним. Найкращими є шафи з нержавіючої сталі. Нержавіюча сталь – довговічний і безпечний матеріал, за яким нескладно доглядати. Він не схильний до корозії та іржавіння, менш піддається деформаціям.

Якісне обладнання здатне прослужити багато років, тому при покупці доцільно вибирати пристрої від перевірених виробників. Добру репутацію мають такі бренди:

  • Brillis (Туреччина);
  • Apach (Італія);
  • Bartscher (Німеччина);
  • Frosty (Італія);
  • Hendi (Нідерланди).

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі