Press "Enter" to skip to content

Продукти, що збільшують ризик діабету

Діабет – патологія, за якої підвищується в крові рівень глюкози. Він входить у трійку найпоширеніших захворювань. Тому цій проблемі приділяється особлива увага.

Ні для кого не секрет, що рівень цукру безпосередньо залежить від того, що входить до раціону. Фахівці виділяють кілька продуктів, які збільшують концентрацію глюкози у крові.

Курячі яйця

Мало хто здогадується, що саме курячі яйця здатні підвищувати ризик захворювання приблизно на 60%. Цього висновку дійшли фахівці медичних університетів: Китайського, Катарського та Південної Австралії. Протягом 18 років вони збирали дані про діабет 8500 пацієнтів. Незважаючи на зроблені висновки, точний механізм дії продукту на організм невідомий.

Внаслідок досліджень з’ясувалося, що регулярне споживання 40 г курячих яєць на добу підвищує ризик розвитку патології на 25%.

Пацієнти, що споживають більше 50 г продукту на день, ще більш схильні до ризику. До того ж серед жінок показник хворих набагато вище, ніж у чоловіків!

Білий рис

Експерти стверджують, що часто споживання білого рису провокує виникнення діабету. Це зумовлено низьким вмістом у такій їжі клітковини та при цьому підвищеному вмісті глюкози, яка швидко потрапляє у кров. Щоб убезпечити себе розвитком патології, рекомендується замінити білу крупу на червоний, бурий або дикий рис. Такі види препарату вважаються менш шкідливими, оскільки вони практично не підвищують рівень глюкози.

Молоко

Навіть якщо людина не має передумов до хвороби, необхідно з обережністю споживати коров’яче молоко. Воно містить високий відсоток жиру, який може призвести до появи недуги. Тому фахівці рекомендують надавати перевагу іншим молочним продуктам, наприклад, рослинним. Якщо відмовитися від напою не вдається, слід споживати трохи більше 1 склянки на добу.

Перероблене м’ясо

Йдеться про ковбасні вироби. Регулярне вживання переробленого м’яса провокує нестачу інсуліну. При цьому ризик розвитку недуги підвищується приблизно вдвічі.

Фахівці допускають споживання на постійній основі лише натурального м’яса.

Сахаровмісні напої

До таких напоїв відносять різноманітні лимонади і алкоголь. Якщо вони будуть присутні в раціоні щодня, рівень цукру завжди збільшуватиметься. Це спричиняє інсулінову недостатність. За словами фахівців, прохолодні напої почнуть стимулювати розвиток захворювання швидше на 25%.

Кондитерські та борошняні вироби

Насамперед, постійне вживання плюшок призводить до збільшення ваги. Саме це сприяє появі самого діабету. Більше того, у солодощах містяться трансжири, що підвищують рівень холестерину.

Але це значить, що з кондитерських виробів потрібно повністю відмовитися. Солодощі можуть бути присутніми в раціоні, але тільки в обмеженій кількості.

На особливу увагу заслуговує білий хліб. Він випікається з рафінованого борошна. Як правило, білий хліб швидко перетравлюється і призводить до різкого стрибка глюкози.

Щоб не допустити розвиток діабету, необхідно стежити за своїм продуктовим кошиком. Це дозволить мінімізувати ризики та убезпечити себе від негативних наслідків.

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі