Press "Enter" to skip to content

Типи кавомолок для домашнього використання

Найвишуканіші сорти кави зазвичай продаються в зернах, щоб краще зберегти їх аромат і смак. Якщо ви любитель кави, швидше за все, ви думаєте про покупку кавомолки. Якщо ви використовуєте ручну еспресо-машину, вам знадобиться мелена кава. У цьому випадку ви можете вибрати, чи купувати вже мелену каву або купити кавові зерна і перемолоти їх вдома за допомогою кавомолки. Якість напою залежить від багатьох факторів: від сорту кави, від того, як її обсмажували, молотили і зберігали, при якій температурі готували.Натуральні кавові зерна мають зовнішній шар, що захищає їх від окислення.Тому рекомендуємо вам подрібнювати тільки ту кількість кави, яку ви збираєтеся випити в даний момент, щоб найкращим чином зберегти властивості кави.Ще одна причина помолоти його вдома – це можливість скуштувати найрідкісніші та вишуканіші сорти, які зазвичай поставляються у зернах для кращого збереження якості.

Розглянемо три типи кавомолок, які найчастіше пропонуються для домашнього використання:

  • Кавомолка з лезами: вони недорогі та швидкі в роботі, але в цілому ми їх не дуже рекомендуємо використовувати для помелу кави. Леза руйнують зерна (не перемелюють, а дроблять на різні неоднорідні частки), не дозволяють визначити товщину помелу при обробці, та й експлуатувати їх доводиться акуратно, тому що леза можуть легко перегрітися, що в результаті зіпсує смак кави.
  • Ручні шліфувальні машини: вони працюють так само, як і електричні, але замість двигуна ми повинні активувати їх вручну, повертаючи ручку. Вони традиційніші, але й повільніші, ніж електричні кавомолки. Ручні шліфувальні машини мають велику перевагу в тому, що для роботи їм не потрібне жодне інше джерело енергії, окрім наших рук, і вони зазвичай мають невеликі розміри. Вони відмінно підходять для подорожей та приготування завжди свіжої кави навіть без електрики. Існує велика різноманітність ручних кавомолок, деякі дуже декоративні, з різним дизайном, якістю та матеріалами виготовлення.
  • Електричні кавомолки: вони можуть бути двох типів, плоскі або конічні. Ці кавомолки пресують і подрібнюють рівномірно кавові зерна за допомогою жорен (які бувають сталеві або керамічні) . Електричні жорнові кавомолки зі сталевими жорнами будуть стійкіші до пошкоджень , ніж керамічні.

Електричні кавомолки дозволяють точно вибрати товщину помелу, дрібнішу або більшу, що є фундаментальним, оскільки для кожного типу кави потрібна різна товщина помелу. Вони точніші і перегріваються набагато менше, ніж ті, які мають леза.Електричні кавомолки більш стабільні і швидше, ніж ручні, і дозволяють подрібнювати більшу кількість кави, не вимагаючи фізичних зусиль. Як бачите, проблема перегріву має періодичний характер. Ми повинні уникати цього за будь-яку ціну, оскільки це не тільки ставить під загрозу довговічність нашої кавомолки, а й впливає на остаточний смак нашого напою.

Таким чином, вибирайте кавомолку залежно від ваших потреб та вашого бюджету.Найпопулярніші кавомолки для домашнього використання представлени у виробників:

  • Gaggia;
  • Delonghi;
  • Saeco;

При виборі кавомолки слід звернути увагу на деякі особливості:

  • Ємність резервуара: на одну чашку кави потрібно від 5 до 7 грамів кави. Постарайтеся вибрати кавомолку, яка відповідає кількості чашок, які ви зазвичай готуєте за один раз,
  • Потужність кавомолки – чим більше,тим краще, т.к. дозволяє подрібнювати більше зерен,
  • Швидкість помелу (електрична) – низька швидкість змушує мелені зерна повільніше нагріватися, що позитивно позначається на збереженні смаку кави.
  • Матеріал лез: це ті, які працюватимуть найбільше, і переважно, щоб вони були виготовлені з високоякісної кераміки або нержавіючої сталі.
  • Контроль помелу: ножові кавомолки дешевші, але не дозволяють визначити товщину помелу. Якщо ви оберете пристрій з подрібнювачами, подивіться, скільки рівнів подрібнення воно дозволяє.
  • Безпека: в електричних моделях рекомендується експлуатувати прилад лише з правильно встановленою кришкою, щоб уникнути нещасних випадків.
  • Простота використання: деякі моделі з дуже естетичним дизайном не прості у використанні.
  • Також перевірте, чи легко розбирається для очищення.

Важливо очищати кавомолку, щоб олії та частки старої кави не прилипали до жорнів та їх частин.Загалом обслуговування кавомолок дуже просте. Подрібнювач, який використовується 1 або 2 рази на день, слід очищати один раз на 90 днів.

Тепер ви знаєте все, що потрібно враховувати, щоб вибрати кавомолку і насолоджуватися найкращим кави вдома.

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі