Press "Enter" to skip to content

Які продукти провокують появу целюліту?

Існує кілька причин появи целюліту. Це і генетична схильність, і відсутність фізичного навантаження, порушення гормонального фону. Значний внесок робить і харчування. Те, що ми їмо, безпосередньо впливає на нашу фігуру. Дізнаємося, які саме продукти провокують появу «апельсинової кірки».

Цукор

Рафінований цукор – перший ворог стрункої фігури та гладкої, еластичної шкіри стегон та сідниць. Цукор – це багато калорій. Якщо не спалити їх відразу, організм починає зберігати енергію у вигляді жирових відкладень.

Доведено й те, що цукор, особливо у вигляді солодощів та солодких газованих напоїв, уповільнює вироблення колагену, що безпосередньо впливає на стан шкіри – вона втрачає еластичність, стає в’ялою, утворюється целюліт.

Будьте обережні з доданим цукром у різних соусах, йогуртах та інших готових продуктах. Читайте склад та вибирайте варіанти, у складі яких його не буде.

Фастфуд

Фастфуд, різні снекі – перші вороги стрункої постаті. Велика кількість фастфуду з великим вмістом шкідливих жирів, простих вуглеводів, підсилювачів смаку, величезної кількості солі, консервантів провокує поява горбків та ямок на стегнах та сідницях. Сюди можна віднести м’ясні делікатеси, ковбаси – це прямий шлях до утворення целюліту через високий вміст натрію.

Вироби з білого борошна

Будь-які вироби з білої муки, чи то хліб, випічка чи локшина, – це велика кількість простих вуглеводів. На відміну від складних вуглеводів, вони не дають тривалого насичення, сприяють переїданню, провокують набір ваги та порушують вироблення колагену. Замініть білий хліб цільнозерновим, макарони – на вироби із твердих сортів пшениці, і ви помітите, як це позитивно позначиться на стані вашої фігури.

Соуси та кетчупи

Полиці супермаркетів ломляться від великої кількості соусів до риби, м’яса, пасти. Але такі соуси та кетчупи містять насичені жири, сіль, підсилювачі смаку, консерванти. Велика кількість солі в соусах провокує затримку в організмі води та утворення набряків, насичені жири призводять до зростання рівня шкідливого холестерину та зайвих кілограмів. Крім того, зловживання такими соусами порушує сприйняття смакових рецепторів, і щоб отримати звичний смак, людина має з’їдати все більше продукту.

Перед покупкою обов’язково читайте склад. Чим простіше і натуральніший склад, тим краще для вашої фігури.

Хорошою альтернативою стане домашній соус на основі натурального йогурту. У йогурт додаємо трави, часник, дрібку солі, тертий солоний огірок – соус «тартар» готовий!

Якщо у вас вже є целюліт, варто відмовитись і від соєвого соусу – сіль у його складі провокує появу набряків, які роблять целюліт ще більш вираженим.

Солодкі напої

Солодкі газовані напої та соки у термопаках містять цукор, а це зайві калорії. І навіть мінеральна газована вода може стати причиною появи целюліту: гази затримують воду в організмі, що спричиняє набряки та застої. Тому солодку та мінеральну газовану воду краще замінити звичайною чистою водою, смузі, фруктовими фрешами, свіжим соком з цитрусових.

Кава

Кава і кофеїновмісні напої при надмірному вживанні порушують кровообіг. Через це підшкірна клітковина посилює утворення ямок та горбків на стегнах.

Проблему «апельсинової кірки» слід вирішувати комплексно. Насамперед – з перегляду раціону. Пийте більше чистої води – вона покращує еластичність шкіри та допомагає впоратися з характерними для целюліту набряками. Введіть у раціон зелені листові овочі та сухофрукти – вони багаті калієм, тим самим разом із натрієм регулюватимуть водно-сольовий баланс організму.

Оскільки целюліт супроводжується затвердінням колагенових та еластинових волокон, то необхідно вживати більше поліненасичених жирних кислот, які покращуватимуть їхню еластичність (горіхи, насіння, жирна морська риба). А від шкідливих продуктів доведеться відмовитись. Змінити свій раціон буває складно, але без цього жодна антицелюлітна процедура не буде ефективною.

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі