Розкриваємо секрети, як промити, зварити і коли солити пшоняну кашу, щоб вона не гірчила.
Пшоно – дуже корисна крупа, яка містить багато поживних речовин і вітамінів. Варто відзначити, що будь-яка крупа є джерелом вуглеводів, без яких неможливо уявити раціон людини. Щоб вечеря або сніданок стали незабутніми потрібно знати, як варити пшоно правильно. Саме на це питання ми спробуємо відповісти далі.
Як варити пшоно: мити чи не мити
Багато, хто помічав, що готова каша може давати гіркий присмак. Це є єдина причина, через яку більшість людей відмовляються від пшона. Вирішити цю проблему допоможе відповідь на питання, як промити пшоно, щоб не гірчило.
Гіркий присмак дають масла, на які багата крупа, а також пил, що накопичується на зернах. Позбутись гіркоти можна. Для цього потрібно промити пшоно:
- Висипати необхідну кількість крупи в глибоку миску і залити теплою водою на 10-15 хвилин. Після цього воду потрібно злити і налити нову. Процедуру повторюю допоки вода не стане прозорою.
- Другий метод – промити пшоно в друшляку під проточною водою.
- Також можна промити зерна окропом.
Найбільш дієвим способом буде почати варити пшоно в невеликому обсязі води. Коли вода закипить, її потрібно злити, а зерна промити. Тільки після цього можна ставити варити кашу до готовності. Цей спосіб допоможе знайти відповідь на питання, як варити пшоняну кашу щоб не було гіркоти.
Неприємний присмак може з’явитись і в процесі приготування. Це означає, що крупа почала псуватись.
Як правильно варити пшоняну крупу?
Після того, як процедура промивання проведена, вода стала прозорою, можна варити. Найчастіше кашу варять на воді, а в кінці додають молоко. Тому потрібно знати, як правильно варити пшоняну крупу.
Для того, щоб отримати розсипчасту кашу на тарілці, потрібно додати 1,5-2 склянки води або молока. Зробити з каши витончену страву можна за допомогою солі і спецій. Саме тому, важливо знати, коли солити пшоняну кашу при варінні. Страву можна солити на початку приготування. Так соль розчиниться в воді і просочиться в крупинки. Якщо сіль додати вкінці, то каша буде не такою смачною. Вершкове масло додають, коли вся вода википіла. Також на даному етапі можна додати смажену цибулю або смажені гриби. Смакові приправи краще відкласти для іншої страви.