Press "Enter" to skip to content

Як замаринувати цибулю: цікаві лайфхаки і рецепти від Клопотенка

Розповімо, як прибрати гіркоту з цибулі перед смаженням або приготуванням інших страв.

Прийшла весна і вже починається літо, а українці все частіше смажать м’ясо на вогні. Одним з інгрідієнтів цього блюда є цибуля. Щоб створити пікантне і ароматне барбекю або шашлик потрібно знати, як замаринувати цибулю і прибрати з неї всю гіркоту. Про це ми розповімо далі.

Як прибрати гіркоту з цибулі: цікаві рішення

Їсти цибулю без обробки – мало приємне заняття, сльози і відчуття печіння переслідуватимуть вас ще довго. Способів позбутись гіркоти цибулі багато. Одним з найвідоміших є вимочування овоча в оцеті.

Крім того, її можна залити сумішшю 100 мл води і столової ложки лимонного соку. Цибулю в розчині залишають на півгодини, а потім використовують за призначенням.

Також прибрати гіркоту дозволяє окроп. Мілько подрібнену цибулю потрібно залити окропом і залишити на 15 хвилин. Гіркота піде, але овоч стане трохи м’яким. В цьому способі цибуля збереже свій природній аромат.

Як маринувати цибулю – рецепти

Відомий кухар Євген Клопотенко пропонує маринувати цибулю у маринаді власного приготування. Для нього знадобиться 1 частина солі, 1 частини цукру, 2 частини оцту, 3 частини води. Цибуля в цьому розчині повинна маринуватись до 2 годин.

Як замаринувати цибулю

Ще одна цікава відповідь на питання, як замаринувати цибулю, – це суміш на основі майонезу. Потрібні 2 столових ложки майонезу, 1 чайна ложка паприки, кріп за смаком. В даному випадку овоч можна тримати в соусі 2-4 години. Відповідь на питання, як довго можна тримати цибулю в маринаді, залежить від того, якого ефекту потрібно досягти. Якщо потрібно просто прибрати гіркоту, то можна виймати овоч через 2-2,5 години, якщо потрібно надати йому пікантного присмаку, то можна залишити на довше.

Як замаринувати цибулю для смаження?

Якщо овоч використовуватиметься при приготуванні м’яса або ви плануєте його додати до омлету, то постає питання, як замаринувати цибулю для смаження.

Відповідь криється в одному секреті – звичайний оцет замінюється на винний або яблучний. Вони не такі насичені кислотою, як звичайний. Тому цибуля вийде ніжнішою і стане пікантним інгредієнтом страви. До маринаду можна додати гвоздику, паприку, духмяні спеції.

Маринувати цибулю потрібно без додавання солі. Вона зробить овоч м’яким. Під час маринування з сіллю цибуля виділятиме сік і в результаті не буде такою хрумкою.

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі