Press "Enter" to skip to content

Супи, напої, десерти: топ-5 рецептів смачних і яскравих страв з полуниці

Розповімо, як готувати полуницю, щоб здивувати всіх навколо.

Прийшло літо і розпочався сезон однієї з найсмачниших ягід – полуниці. На ринках і в крамницях вже пропонують соковиті ягоди за ціною, доступною більшості покупців. Ці соковиті і блискучі, яскраво червоні плоди так хочеться з’їсти і не менше бажання створити з них кулінарний шедевр, зберегти на довгу і холодну зиму. Що приготувати з полуницею, щоб здивувати родину? Ми пропонуємо цікаві варіанти страв для всієї родини.

Що приготувати зі свіжої полуниці: напої і морозиво

Відомо всім, що полуниця – ароматна і соковита ягода, тому з неї готують не тільки варення. Найпростішим варіантом може стати домашній коктейль або морозиво. Для цього знадобиться:

  • кефір – 1 л;
  • полуниця – 0,5 кг;
  • цукор – 3-4 столових ложки.

Всі інгредієнти рецепту поєднати у глибокій ємності і подрібнити блендером поки ягоди не розчиняться в кефірі. Цей смачний напій дуже смакує дітям. В літню спеку він може стати легким обідом.

Коктейль з полуниці на кефірі

Якщо зробити аналогічний коктейль і розлити його в формочки, а потім поставити в морозилку, можна отримати смачне домашнє полуничне морозиво. Це буде найкращім замінником для тих, хто хоче втримати вагу і не має бажання відмовляти собі у маленьких слабкостях.

Рецепти страв з полуниці: супи, салати і десерти

Отримати вітаміни можна і використовуючи полуницю в інших рецептах, наприклад, салат. Для його приготування знадобиться:

  • полуниця – 10 ягід;
  • редиска – 5 штук;
  • рукола – кілька листочків за смаком;
  • сир пармезан – 50 грам;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Ягоди, руколу і редиску потрібно порізати, пармезан – натерти. Скласти всі інгредієнти в одній ємності, додати спеції і сіль за смаком.

Салат з полуниці і руколи

Крім того, є простий і швидкий рецепт смачного десерту з полуницею. Для приготування знадиться:

  • полуниця;
  • 3 яйця;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 250 г молока;
  • 400 г молочного шоколаду.

В ємності потрібно змішати яйця, цукор, молоко і подрібнений шоколад. Суміш поставити на вогонь і перетворити на однорідну масу. В іншій ємності викласти на дно і на стіни порізану на половинки полуницю. Масі з шоколаду потрідно дати вистигнути і залити її на полуницю. Все поставити в холодильник і почекати поки десерт застигне.

Десерт з полуниці і шоколаду

Здивувати родину або гостей можна полуничним гаспаччо. Це варіант холодного супу з полуниці і зелені, гострого перцю і сиру. Суп складається з начинки і заливки. Для приготування начинки знадобляться такі інгредієнти:

  • полуниця 100 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • 0,5-1 склянка подрібненого огірка;
  • 1-2 подрібнених перця чилі;
  • оливкова олія – 1-2 столових ложки;
  • жирний сир – 300 грам.

Для приготування заливки:

  • 2 кг полуниці, очищеної і збитої міксером
  • 1/2 склянки нарізаної цибулі
  • 1/2 склянки нарізаного червоного болгарського перцю
  • 1 огірок, очищений і нарізаний скибочками
  • 1/2 зубчики подрібненого часнику
  • 1/2 склянки свіжого листя естрагону
  • 1/4 склянки бальзамічного оцту
  • 1/2 склянки оливкової олії

В ємності змішати порізані полуницю, цибулю, чилі, огірок, олію, сіль і перець. Всю суміш поставити в холодильник на 1 ніч. Це буде начинка.

Гаспачо з полуниці з чилі

Для приготування основи гаспаччо з полуниці потрібно порізати дрібно інгредієнти з другої групи, а ягоди подрібнити блендером. Для смаку сюди додається оцет, сіль, зелень, часник. Все змішати і поставити в холодильник.

Перед подачею в кожну тарілку кладеться начинка, а потім заливка – 1 ложка начинки і 2 половника заливки. Все прикрашається зеленню. За смаком можна додати сметану.

Новини партнерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі