Розповімо, як готувати полуницю, щоб здивувати всіх навколо.
Прийшло літо і розпочався сезон однієї з найсмачниших ягід – полуниці. На ринках і в крамницях вже пропонують соковиті ягоди за ціною, доступною більшості покупців. Ці соковиті і блискучі, яскраво червоні плоди так хочеться з’їсти і не менше бажання створити з них кулінарний шедевр, зберегти на довгу і холодну зиму. Що приготувати з полуницею, щоб здивувати родину? Ми пропонуємо цікаві варіанти страв для всієї родини.
Що приготувати зі свіжої полуниці: напої і морозиво
Відомо всім, що полуниця – ароматна і соковита ягода, тому з неї готують не тільки варення. Найпростішим варіантом може стати домашній коктейль або морозиво. Для цього знадобиться:
- кефір – 1 л;
- полуниця – 0,5 кг;
- цукор – 3-4 столових ложки.
Всі інгредієнти рецепту поєднати у глибокій ємності і подрібнити блендером поки ягоди не розчиняться в кефірі. Цей смачний напій дуже смакує дітям. В літню спеку він може стати легким обідом.
Якщо зробити аналогічний коктейль і розлити його в формочки, а потім поставити в морозилку, можна отримати смачне домашнє полуничне морозиво. Це буде найкращім замінником для тих, хто хоче втримати вагу і не має бажання відмовляти собі у маленьких слабкостях.
Рецепти страв з полуниці: супи, салати і десерти
Отримати вітаміни можна і використовуючи полуницю в інших рецептах, наприклад, салат. Для його приготування знадобиться:
- полуниця – 10 ягід;
- редиска – 5 штук;
- рукола – кілька листочків за смаком;
- сир пармезан – 50 грам;
- сіль, перець, рослинна олія.
Ягоди, руколу і редиску потрібно порізати, пармезан – натерти. Скласти всі інгредієнти в одній ємності, додати спеції і сіль за смаком.
Крім того, є простий і швидкий рецепт смачного десерту з полуницею. Для приготування знадиться:
- полуниця;
- 3 яйця;
- 1 столова ложка цукру;
- 250 г молока;
- 400 г молочного шоколаду.
В ємності потрібно змішати яйця, цукор, молоко і подрібнений шоколад. Суміш поставити на вогонь і перетворити на однорідну масу. В іншій ємності викласти на дно і на стіни порізану на половинки полуницю. Масі з шоколаду потрідно дати вистигнути і залити її на полуницю. Все поставити в холодильник і почекати поки десерт застигне.
Здивувати родину або гостей можна полуничним гаспаччо. Це варіант холодного супу з полуниці і зелені, гострого перцю і сиру. Суп складається з начинки і заливки. Для приготування начинки знадобляться такі інгредієнти:
- полуниця 100 г;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- 0,5-1 склянка подрібненого огірка;
- 1-2 подрібнених перця чилі;
- оливкова олія – 1-2 столових ложки;
- жирний сир – 300 грам.
Для приготування заливки:
- 2 кг полуниці, очищеної і збитої міксером
- 1/2 склянки нарізаної цибулі
- 1/2 склянки нарізаного червоного болгарського перцю
- 1 огірок, очищений і нарізаний скибочками
- 1/2 зубчики подрібненого часнику
- 1/2 склянки свіжого листя естрагону
- 1/4 склянки бальзамічного оцту
- 1/2 склянки оливкової олії
В ємності змішати порізані полуницю, цибулю, чилі, огірок, олію, сіль і перець. Всю суміш поставити в холодильник на 1 ніч. Це буде начинка.
Для приготування основи гаспаччо з полуниці потрібно порізати дрібно інгредієнти з другої групи, а ягоди подрібнити блендером. Для смаку сюди додається оцет, сіль, зелень, часник. Все змішати і поставити в холодильник.
Перед подачею в кожну тарілку кладеться начинка, а потім заливка – 1 ложка начинки і 2 половника заливки. Все прикрашається зеленню. За смаком можна додати сметану.